Handgemaakt design in natuurlijke materialen

Onze natuurlijke materialen maken onze verlichting modern en uniek. Kazar keert terug naar de essentie en puurheid van rauwe, levende materialen. Onze diepgewortelde liefde voor het imperfecte inspireert onze ontwerpen. Het resultaat is een collectie van volledig handgemaakte eenvoudige vormen die opvallen door hun sereniteit en eenvoud.

“Het design vertrekt van
de essentie van onze materialen.”

Verouderd ijzer

Verouderd ijzer is gebaseerd op het authentieke gietijzer van weleer. Omdat Kazar streeft naar volledig onderhoudsvrije materialen, ontwikkelden wij een hoogwaardige, roestvrije metaallegering die de charme uitstraalt van gietijzer. Via elektrolyse brengen wij een zwarte laklaag aan. Hoewel geen enkele coating volledig krasvrij is, staat deze techniek garant voor een extra goede hechting. De natuurlijke verwering van Verouderd IJzer geeft het materiaal een authentiek karakter.

Ruw Brons

Ruw Brons is de meest pure vorm van brons, en een legering van koper en tin. Ruw Brons is zowel kleurvast als roestvrij, waardoor een beschermlaag overbodig is. Deze ruwe vorm van brons heeft een warme, koperachtige tint.
Om het brons zijn ruwe look te geven, ontwikkelde Kazar een speciale techniek waarbij de gietresten worden verwijderd, zonder verder te polijsten. Het kleur wordt met de tijd donkerder door het oxidatieproces.

Ruw Metaal

Ruw Metaal is kleurvast en roestvrij, waardoor het geen beschermlaag nodig heeft. Deze legering heeft een donkergrijze, betonachtige en industriële look. Het materiaal krijgt zijn ruwheid door de afwerking na het zandgieten: de gietresten worden verwijderd zonder verder te polijsten. Door gebruik zal het metaal met de tijd licht glanzen en een gepolijste look krijgen op een natuurlijke manier.

Mat wit Brons

Mat Wit Brons is een legering van brons, waarin een deel van het koper vervangen werd door tin en zink. Het resultaat is een elegante, zilverachtige kleur. In plaats van het ruwe materiaal te polijsten, wordt het op een speciale manier getrommeld en met de hand afgewerkt. Het productieproces zorgt voor een mooie, matte patine.

De eeuwenoude kunst van het metaalgieten

Bij Kazar gebruiken wij de 5000 jaar oude artisanale techniek van metaalgieten voor de productie van onze designverlichting. De Tartessianen begonnen de traditie van metaalgieten met zandmoules. Dit traditionele productieproces geeft metalen oppervlaktes een ruwe, onafgewerkte look. Het creëert een spectrum van mooie, kleine imperfecties en een authentiek karakter. Je voelt het eeuwenoude vakmanschap in elk uniek handgemaakt stuk. Een traditie die vandaag door Kazar wordt verder gezet …